Horloges

Seiko horloge

Wil je een Seiko horloge kopen? De Seiko collectie biedt een brede collectie luxe herenhorloges. Een aantrekkelijke combinatie van fraai design en innovatieve horlogetechniek. Seiko is een van de weinige horlogefabrikanten ter wereld die in staat is om alle uurwerktechnologieën in eigen te huis vervaardigen. De naam Seiko is afgeleid van het Japanse “Seikosha” wat letterlijk “Huis van Precisie” betekent. Sinds 1881 is Seiko toonaangevend op het gebied van innovatieve horloges.

De geschiedenis van Seiko

De geschiedenis van Seiko horloges is het verhaal van vernieuwing. Dankzij een continue stroom van toonaangevende innovaties in de afgelopen decennia, heeft Seiko de positie als wereldleider in de horloge technologie veroverd. Het begon allemaal in 1881, toen Kintaro Hattori een sieradenwinkel in de wijk Ginza in Tokio opende. In 1892 begon hij met de productie van klokken onder de naam Seikosha wat zoiets betekent als betekent ‘Huis van uitmuntend vakmanschap’.

De eerste horloges die geproduceerd werden onder de naam Seiko werden uitgebracht in 1924. In 1969, introduceerde Seiko de Astron, ‘s werelds eerste quartz horloge en de eerste quartz chronograaf. Ook nu bestaat deze lijn nog; maar nu zijn het geavanceerde solar GPS horloges van de hoogste kwaliteit. Alle Seiko horloges werden in eigen huis gemaakt.

Door hun unieke stijl en herkomst zijn Seiko horloges zeer geliefd bij verzamelaars: van de Seiko 5-serie tot de (Monster) duikhorloges.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *